Constatările din postările de mai jos au un caracter exclusiv subiectiv şi nu reflectă decât opinia personală a autorului

19 aug. 2009

Idei de inceput

Tumultul evenimentelor care ne învăluie zilnic ne face să uitam de cel mai important lucru la care ar trebui să atragem atenţia - relaţia noastră sinceră cu Dumnezeu, legătura cu Creatorul sau cu alte cuvinte simţul nostru religios. Alterându-se acest simţ în sufletul omului relaţia care până acum era una originală duhovnicească devine pur economică, mai bine zis una formală.

Aşa că toate scandalurile astea cu iz religios nu sunt decât un un spectacol de prost gust pentru cei care într-adevăr inţeleg ce este viaţa ecclesială. În spatele oricăror evenimente de acest soi sunt nişte interese cu finalităţi prestabilite şi calcule precise în care orice acţiune îşi are rostul său.

Ca şi într-un stat bazat pe norme juridice când persistenţa acestuia este garanată de anumite legi în insituţia bisericească funcţia de echilibru în viaţa de zi cu zi o iau asupra sa canoanele. Cine nu respectă canoanele nu respectă nici pe credincioşii dinprejurul său, cât priveşte viaţa sa privată totul depinde de sinceritatea cu care se adresează Domnului - un ajutor în acest sens îl poate oferi doar duhovnicul. De la aceasta ar trebui fiecare din noi să începem şi... cu cât este cu putinţă să nu ne facem impresii greşite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Chişinău, Moldova, Romania
Creştin ortodox; Neafiliat politic; Crezul meu: Niceo-constantinopolitan